Coaching personal

Coaching Centre psicològic Àgora

Moltes persones descobreixen que, en un moment de la seva vida han entrat en una rutina que no els hi és satisfactòria. En aquestes situacions, una ajuda externa por ser molt útil.

El Coaching és un procès d’entrenament personalitzat orientat a assolir objectius a través d’impulsar el desenvolupament personal i profesional de la persona. Ajuda a identificar les necessitats reals, a descobrir i a potenciar els propis recursos de la persona. Aquesta disciplina es va instaurar a Estats Units als anys 80 y després es va extendre a Japó, llatinoamèrica i Europa. Es basa en les idees de Sòcrates d’elevar la consciència de la persona mitjançant la responsabilitat i l’autoconfiança. El Coach és un observador actiu del procés de canvi del client.

Fa temps s’utilitzava sobretot en l’àmbit empresarial però des de fa poc, també cumpleix una funció en l’àmbit personal. Molta gent busca ajuda d’un coach per afrontar una crisis familiar, per gestionar millor el temps, conciliació de la vida personal i laboral, per l’estrés, per aconseguir una millora laboral, un canvi de feina o afrontar un acomiadament. No ho hem de confondre amb una teràpia psicològica. El coach treballa sempre des del present al futur, mai cap al passat. Un coach té una funció de facilitador perquè el coachee (client) es qüestioni la seva realitat i descobreixi què és el que més li convé. És un profesional que convida a l’acció, dotant al seu client de les eines perquè aquest pugui trobar en el seu interior la manera d’assolir l’objectiu establert. El coach no dóna solucions ni consells, si no que fa preguntes perquè el coachee reflexioni i trobi nous camins. Es treballa amb objectius i es considera que el client té els recursos interiors per assolir-los. Primer s’estableix què és el que el client vol aconseguir, es fa un anàlisi de la realitat actual i s’estableix un pla d’acció per assolir els objectius marcats.

El procés de coaching personal es basa en l’eficàcia de tres pilars:

Tenir conciència de la situació actual, el que viu i com ho viu. Desenvolupar la confiança de si mateix per aconseguir els objectius marcats. Asumir responsabilitats en el procés de canvi comprometent-se i esforçant-se a seguir els passos que ha establert.

A través del mètode DAFO s’analitzen les Debilitats, Amenaces, Fortaleses i Oportunitats de la persona.

Sovint creiem que necessitem canvis en les nostres vides però no sabem com fer-ho. El procés de Coaching és una manera d’aconseguir-ho. Si vols saber més informació d’aquest procés, truca’ns i t’informarem del nou servei de coaching.

Sonia Gómez Martín.

Psicòloga i directora del Centre psicològic Àgora.

Blog Àgora emociones

EMOCIONS

L’impacte de les emocions Les connexions neuronals fan recordar els...

Leer más
Esta web utiliza cookies propias para su correcto funcionamiento. Contiene enlaces a sitios web de terceros con políticas de privacidad ajenas que podrás aceptar o no cuando accedas a ellos. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Configurar y más información
Privacidad